Български държавни железници" ЕАД променят временно разписанието на пътническия влак № 10112 от Пловдив за София.

Промяната ще продължи до 30-ти юни, без събота и неделя,

Решението за новото разписание е с цел да се осигури по-удобна връзка на пътниците от Пловдив с пътническия влак № 16105 от Септември за Добринище, информират от БДЖ.

През посочения период пътническият влак № 10112 ще заминава в 12:00 ч. от Пловдив, т.е. с 10 минути по-рано от обичайното си разписание.

Необходимостта от тази промяна е обусловена от факта, че пътниците от Пловдив за гарите по маршрута Септември - Добринище обичайно ползват бързия влак № 8610 (Бургас - София) от Пловдив до Септември, откъдето правят връзка с пътническия влак № 16105 от Септември за Добринище.

Поради ремонтни дейности, които Национална компания "Железопътна инфраструктура" извършва до 30-ти юни в района на гара Оризово, бързият влак № 8610 се движи с променено разписание, като заминава от Бургас със 7 от обичайния си график.0 минути по-рано

По тази причина пътниците от Пловдив, които обичайно ползват този бърз влак до гара Септември за връзка с пътническия влак за Добринище, през периода на ремонта пристигат много по-рано в гара Септември и трябва да изчакват дълго време връзката с влака до Добринище.

Сега, с временната промяна в разписанието на пътническия влак № 10112, пътуващите от Пловдив отново имат удобна връзка с пътническия влак № 16105 от Септември до Добринище.