Обсъжда се въвеждането на стандарт за лютеницата.
Въпросът ще бъде дискутиран на експертен съвет след великденските празници, като участие ще вземат представители на Агенцията по безопасност на храните и представители на браншовите организации и технолози.
Първоначалната идея е стандартът да бъде изработен от браншовата организация и да е нейна собственост, а БАБХ да има контролна функция.
След създаването на стандарти за основните храни - БДС за млечните храни, "Стара планина" за месните и стандарт "България" за трите вида хляб, Агенцията по безопасност на храните ще координира и подпомага браншовите организации да създават стандарти за отделните видове храни. Тя ще упражнява и контролна функция за производството на храни по създадените от съсловните организации стандарти.
Varimathras
на 18.04.2011 в 19:44:32 #9бг лютеница = царевично/картофено модифицирано брашно + захар, овкусители за домат и консерванти... Аз не купувам български храни, освен ако са директно месо, зърнени и тнт...да се вижда на какво е расло! Всичко що е салами, млека, сирена, лютеници...и тнт са менте с 20% истински материал кренвирши от кожа и мас...кеф
Бойко Борисов
на 18.04.2011 в 17:21:06 #8Стандарта вече е готов.Казва се"от село съм".
bobbi_Mk
на 18.04.2011 в 15:16:14 #7Докато се купуват продукти произведени навън от България, нашият производител ще бъде слаб и неконкурентно способен. Защо не започнете да разбивате магазините, които продават чужда продукция??? - така ще помогнете на българският производител! И още: Държави като Швейцария, Германия, Холандия, Белгия и други, които забраняват работа за българи, но пък внасят своята стока в България без мита трябва да бъдат "обслужени" на принципа - КАКВОТО ПОВИКАЛО- Това се обадило!!! .... Българино, събуди се !!!
Dan_crv
на 18.04.2011 в 14:57:18 #6Докато слагат ГМО картофено нишесте и други подобни изродени и 5 етикета ПО СТАНДАРТ да има, пак ще гледам да си правя домашна! Стандартът ще им е изроден и няма да има нищо общо с традиционно-българските рецепти освен на вкус разбира се, ама нали са магьосници-химици. Ако никой не им купува купешките лютеници, знаете ли колко бързо ще си поправят рецептите. Ама като има будали...що да не спечелят някой бърз лев ;)
don_reas
на 18.04.2011 в 14:55:46 #5яжте само първомайска лютеница , от оная с хорцето, най хубавата

бББ
на 18.04.2011 в 14:55:39 #4Какво е това лютеница?
Persil
на 18.04.2011 в 14:47:36 #3Лошото е, че в годините, през които лютеницата се превърна в червено нишестяно пюре, цената й растеше ли растеше. Ако се въведе стандарт (така и трябва!), ще се наложи да плащаме допълнително заради това, че се прави от правилните продукти.
TAKSIJIATA
на 18.04.2011 в 14:01:56 #2Е БАЦЕ Е СЛЕД ТОЯ СТАНДАРТ ЗАПЛАТИТЕ ЩЕ СТАНАТ 5000 ЛЕВА . ЛЮТЕНИЦАТА СПИРАШЕ БЪЛГАРСКАТА ИКОНОМИКА ТЕ ТУКА Е Е ИСТИНАТА

Julio
на 18.04.2011 в 14:01:34 #1