Учениците и студентите ще продължат да ползват 50% намаление от редовната цена на билета за пътуване във втора класа на всички пътнически и бързи влакове, съобщиха от железницата.

За да могат младите клиенти на БДЖ да ползват тази отстъпка, те трябва да закупят железопътна карта "Учащ". Всички железопътни бюра и гари в страната издават такава карта срещу снимка и уверение от съответното учебно заведение и студентска книжка.

Цената на железопътната карта "Учащ" е 1 лев, а валидностният й срок е от 1-ви октомври до 30-ти септември на следващата година.

Срещу тази карта, учащите могат да закупят отново с 50% отстъпка и абонаментна карта за един или три месеца, като по този начин цената на всяко тяхно пътуване ще бъде още по-ниска. Допълнително предимство е фактът, че абонаментните карти важат за пътуване както с пътнически, така и с бърз влак без да се доплаща разлика в цената заради различната категория на влака.

Учащите до 26 навършени години ползват допълнителни намаления и при пътувания в група. БДЖ предлагат 75% намаление от редовната цена на билетите за организирани групи от минимум 10 души. Необходимо е да се представи писмо и поименен списък в два екземпляра с посочени дати на раждане на участниците в групата, заверени с подпис и печат от учебното заведение.