Енергийният преход е справедлив за тези, които правят чудовищни пари, но не е справедлив за тези, които работят за него. В рамките на енергийния преход енергията ще става все по-скъпа и недостъпна, а влиза и режимът на електроенергията, което сме го изпитали и никак не ни харесва.

Това заяви президентът на синдикалната организация КТ "Подкрепа" инж. Димитър Манолов на международна конференция на тема: "Устойчиво икономическо възстановяване с по-добра защита на правата на потребителите: синдикални приоритети и политики".

По думите му няма перспектива да намаляват предизвикателствата пред страната - кризата с коронавируса, пандемията, с маймунската шарка. Нямаме причини да бъдем оптимисти, предупреди Манолов и предупреди за задълбочаващи се социални неравенства.

Той е убеден, че хората са прекалено малки да си въобразят, че могат да повлияят на климата в планетата. Да си въобразяваме, че можем да повлияем на климата е несериозно, но това убеждение на някои хора създава възможността едни много големи пари да се движат в определена посока и да създават проблеми на хората в Европа, изтъкна синдикалният лидер.

По думите му България и Полша имат еднакви проблеми в енергетиката особено в енергията като производство от въглища.

Радев настоя за ясна стратегия за родната енергетика

Радев настоя за ясна стратегия за родната енергетика

Държавният глава посочи няколко основни предизвикателства пред "позеленяването" ни