След раждането на News.bg през далечната 1998 година сайтът претърпява редица трансформации и промени. Дизайнът и кодът му се сменя неколкократно, както и - за съжаление, журналистите, работещи в него.

Но има и неща, които не се променят. Обективността, акуратността на информацията, без гръмки и жълти заглавия, са запазена марка на News.bg.

Днес правим поредна нова смела крачка в развитието и обновяваме първия новинарски сайт в България. Правим го по-модерен, по-удобен, по-лесен за нашите читатели.

Когато изработвахме новия дизайн, се старахме да запазим всеки един детайл на познатото ви до сега място и се надяваме да сме успели.

Наред с обновената визия, нашата цел е да предоставим по-интересно и по-привлекателно съдържанието, което да е добре илюстрирано със снимки, видео и интеграция със социални мрежи.

Вашето мнение е важно и ние го ценим. Възможността да оценявате статиите, да коментирате, както и да ни изпращате важни за вас новини, които ние да качваме на сайта, е от изключително значение за нас и се надяваме да се включите активно.

Искаме да покажем само някои от основните промени, като се надяваме да ви допаднат.

По-голям шрифт на текста
Основното във всеки един новинарски сайт е текстът. И ние знаем това, поради което, след редица проучвания, решихме да заложим на по-лесно четим и по-голям шрифт. Надяваме се да ви харесва.

Опростена навигация
Кажете довиждане на подменютата. Всичко най-важно вече е на едно място, което прави съдържанието още по-лесно за откриване.

Подобрена търсачка
Опитахте ли я? Надяваме се да ви допадне.

Дизайн за компютър, таблет, телефон и телевизор
Независимо на какво устройство ни четете, вече всичко ще е много по-удобно, защото дизайнът на сайта е приспособен към него.

По-малко реклами
Намалихме броя на рекламните позиции, защото вярваме, че така читателите ни ще работят по-лесно и по-удобно със сайта.

Видео на всякакво устройство
Гледайте видео съдържанието вече и през телефон или таблет.

Рейтинг на съдържанието
Вече можете да оценявате статии, в зависимост дали са ви харесали или не.

Теми
Част от съдържанието ще бъде групирано в актуални и интересни теми, а най-интересните теми ще се показват на началната страница.

Снимки
Насладете се на по-големите и качествени снимки, които ще предложим в бъдеще.

Е-мейл абонамент
Абонирайте се за най-важните новини и ще ги получавате всяка сутрин на пощата си.

Прогноза за времето
По-детайлна и обхващаща повече населени места в България. Проверете сами (и няма да сбъркате, ако не вземете чадъра на излизане)