Ученици от Плевен ще представляват България в Брюксел. Те ще участват в симулация на пленарна сесия на Европейския икономически и социален комитет /ЕИСК/ на 30 и 31 март т.г. Това съобщиха от Професионалната гимназия с преподаване на чужди езици в Плевен, цитирани от БНТ.

Плевенската езикова гимназия е избрана сред 687 кандидатури на училища от 33 държави - 28 членки и 5 кандидат-членки, на Европейския съюз /ЕС/. Нейните ученици ще бъдат единствен представител на нашата страна за тази проява, уточниха от учебното заведение.

По време на симулацията на пленарната сесия, младежите ще обсъждат предложения по различни теми и ще трябва да договорят резолюция, която да бъде представена на вземащите решения в ЕС.

Екипът на гимназията ще бъде от трима ученици от XI клас. Те са победители в олимпиади и състезания, имат изявени лидерски качества, участници са в различни извънучилищни прояви и благотворителни инициативи. Техен ръководител е заместник-директорът по учебната дейност Грета Димова.

При подготовката за събитието, членове на ЕИСК вече посетиха гимназията като представиха работата на Комитета и отговориха на въпросите на учениците.