Байер (Леверкузен) приема Байерн (Мюнхен) в мач от 30-ия кръг на Бундеслигата. Битката на стадион "БайАрена" започва в 16:30 часа.

Халф на Байерн: Готов съм за промяна

Халф на Байерн: Готов съм за промяна

"Дали ще става дума за Испания, САЩ или Австралия - имам готовност за всякакви варианти"

От 81 изиграни шампионатни мача между тези съперници, мюнхенци имат 47 победи и 18 поражения, при голова разлика 152:96.

На терена на Байер показателите са поизравнени - 16:14 победи за гостите, но голова разлика 60:58 за домакините.

Снимка 480708

Източник: Twitter

Голмайсторът на първенството Роберт Левандовски набра скорост и подгони рекорда на Герд Мюлер от сезон 1971/72, но полякът играе трудно срещу този противник, на който е вкарал едва три гола в 16 срещи за първенство.

Снимка 480705

Източник: Twitter

"Аспирините" спечелиха последните два шампионатни мача срещу Байерн с обща голова разлика 5:2 и това налива допълнително масло в огъня преди днешната среща.

От Леверкузен се мръщят на 80 милиона евро за Кай Хаверц

От Леверкузен се мръщят на 80 милиона евро за Кай Хаверц

Реал (Мадрид) искат да откупят правата на 20-годишния талант

Баварците спечелиха последните си осем мача в Бундеслигата, но пък Байер прави най-силния пролетен полусезон в цялата си история. Звездата на домакините Кай Хаверц буквално е под пара и след рестартирането на първенството има цели пет гола на сметката си. Днес обаче той няма да се появи на терена, като не е в групата на отбора си, заради мускулен проблем.

Снимка 479969

Източник: Twitter

Баварците по традиция играят трудно на този стадион, където спечелиха само два пъти в последните си десет гостувания в първенството.

Преди успеха с 3:1 в Леверкузен през януари 2018 година, шампионите не бяха вкарвали на този стадион в продължение на над 360 минути.

Хаверц счупи нов рекорд и върна Леверкузен в Топ 3 на Германия

Хаверц счупи нов рекорд и върна Леверкузен в Топ 3 на Германия

Младата звезда на Байер не спира да блести