Решението за затваряне не беше взето лесно. Това сподели пред БиТиВи кметът на София Йорданка Фандъкова и обясни, че е наясно как това се отразява на хората. Най-важният показател е нуждата от болнично лечение на пациенти. Все още има свободни легла в столичните болници.

Всички трябва да положим усилия, за да не остават хората в линейките, призова градоначалникът. 

Проф: Габровски: Правим крачка назад в надбягването с вируса

Проф: Габровски: Правим крачка назад в надбягването с вируса

В "Пирогов" положението е тежко

У нас пълен локдаун няма, обясни кметът на София. Обсъжда се поетапно отваряне на затворените сектори след предстоящия локдаун. Първи ще отворят заведенията с маси на открито.

75-80% от болничните легла в София са заети, по данни на кмета. Около 50% е била посещаемостта в детските градини в столицата, по-малък в бил процентът на децата, които са посещавали ясли. Затова помощта на Социалното министерство за родители, които трябва да останат вкъщи и да ги гледат, остава в сила.

Важен въпрос е как ще осигурим възможността на хората да гласуват, посочи още Йорданка Фандъкова. Много важно е да продължава ваксинацията, увери тя. Мерките, които се вземат у нас, са като навсякъде по света.

Да спазваме мерките между първата и втората игла, призова проф. Илко Гетов

Да спазваме мерките между първата и втората игла, призова проф. Илко Гетов

При съмнения и притеснения търсете медицинска помощ, зове той

230 проверки за спазване на мерките са проведени вчера. Шест акта са съставени. Като цяло мерките в София се спазват, отидете Йорданка Фандъкова.