Българската болнична асоциация подкрепя усилията за подновяване на диалога между Българския лекарски съюз и НЗОК.

Бюрократичните спънки в борбата с пандемията трябва да бъдат сведени до минимум. В условията на тази криза, имаме нужда от бързи и навременни действия и няма време за административни неуредици. Решаването на този казус е в интерес не само на специалистите, но най-вече на пациентите, пишат в своя позиция до медиите от ББА.

Те напомнят, че спешно трябва да бъде облекчена процедурата по разкриване на реанимационни легла, която в момента се бави необяснимо много. От Асоциацията настояват темата ще бъде ключова на предстоящите срещи между БЛС, НЗОК и Министерство на здравеопазването.

БЛС настоява за среща с Борисов заради противоречия с НЗОК

БЛС настоява за среща с Борисов заради противоречия с НЗОК

НЗОК спъвала финансирането на мерките срещу COVID-19

Внимание трябва да се обърне и на метода на финансиране на лечението на пациенти с COVID инфекция. Финансовите анализи показват, че средната цена на лечение на един пациент може драстично да надвишава цената на клиничната пътека. Възможно е това да създаде проблеми на болниците в обозримо бъдеще, подчертават още от болничната асоциация.

Те заявяват готовността си да съдействат в намирането на решения на проблемите, за да се справят с тях навреме и в интерес на пациентите, които очакват от тях професионализъм, бързина и адекватност.