Обслужваме четири общини, не малка част от пациентите ни вече са и от Доспатския регион. В толкова голям район с близо 65 хил. души население няма как да няма болница.
Няма частна болница тук, така че преструктуриране в ДКЦ (Диагностично-консултативен център - т.е. - поликлиника - б.р.) на Гоцеделчевската болница няма как да се случи. Това заяви пред БНР директорът на болницата д-р Мария Радойкова.

Повод за думите й е тенденцията за преструктуриране на общинските болници, заявена от Здравното министерство.

Общините да преструктурират болниците си иска Ананиев

Общините да преструктурират болниците си иска Ананиев

Заплатите на медицинските сестри трябварло да се обсъдят и с работодателите

Припомняме, в понеделник - 15 януари 2018 г. работещите в общински болници в страната протестираха за час.
Техните искания са за редовно изплащане на заплатите и нормални условия на труд.
Час преди обявения протест от Здравното министерство съобщиха, че ще платят 28,5 млн. лева на над 100 общински болници. Парите са били изработени, но се заплащат сега, стана ясно от здравните експерти.

Бойко Пенков пита защо частните болници не протестират

Бойко Пенков пита защо частните болници не протестират

Според МЗ с малкото пари в здравеопазването правим чудеса

С очакваните средства, които МЗ ще преведе на болницата в Гоце Делчев ще платят лекарства и консумативи. Лечебницата има задължения към фирмите доставчици, каза д-р Радойкова.

"Нямаме задължения относно възнаграждения на персонала. Нямаме задължения относно НАП и осигурителни предприятия. Ще покрием задълженията си за доставки на медикаменти", поясни Мария Радойкова.

10 общински болници фалират до Нова година

10 общински болници фалират до Нова година

31 държавни и общински болници са в тежко финансово състояние

В гоцеделчевската болница не се предвиждат драстични съкращения на персонала, каза още д-р Радойкова. Структурата и персоналът ни е оптимизиран. Ако се стигне до съкращения, ще е на низшия персонал и то на хора в предпенсионна възраст. Оптимизирани сме до краен предел, към момента нямаме заплаха от закриване на отделения, допълни директорът на болницата в Гоце Делчев.