Трябва да има някакъв тип преструктуриране и реорганизиране. Това заяви пред Нова телевизия заместник-министърът на здравеопазването Бойко Пенков.

Всяка болница трябва да си прави много добре сметка на парите, които има, заяви Пенков и запита защо частните болници не протестират.

Трябва да се гарантира лечението на болния, по мнението на Пенков. Държавата ще помага на кметовете в преструктуриране на общинските болници.

Искаме да стабилизираме това, което е работещо, изтъкна Пенков.

С малкото пари в здравеопазването, се правят чудеса, според него. Пенков подчерта, че имаме много добро здравеопазване. Редовно се финансират лечебни заведения. Годишно държавата дава 6 милиона лева на болниците в отдалечените места, каза Бойко Пенков.

Общинските болници протестираха за час

Общинските болници протестираха за час

Граждани подкрепиха лекарите си под лозунга: "Спрете унищожаването на общинското здравеопазване"

Припомняме, в понеделник - 15 януари 2018 г. представители на общинските болници в цялата протестираха за час. Причината за недоволството на работещите в множество общински болници са забавени заплати, лоши условия на труд, породени от недофинансиране от държавата.

Всички общински болници са застрашени

Всички общински болници са застрашени

Д-р Неделчо Тотев: Преструктуриране на български означава закриване

Час преди предварително обявения протест от Здравното министерство съобщиха на медиите, че предоставят 28,5 млн. лева за над 100 болници, някои от които са в отдалечени и трудно достъпни планински райони.