Очевидно се източва НЗОК. Очевидно от "Пирогов" са източени 1,2 млн. лева от нашите осигуровки. Очевидно това е престъпление, за което ще се произнесе прокуратурата. Това заяви пред БНР д-р Николай Болтаджиев от Сдружението на частните болници, който се е подписал в протестно писмо в подкрепа на служебния здравен министър Стойчо Кацаров.

Той поясни, че не става въпрос за всички медици от "Пирогов". Според него протестът е политически и напомни, че и Бойко Борисов се намесил в него.

Припомняме, по-рано днес бившият премиер заяви, че той самият отдавна би уволнил Стойчо Кацаров като здравен министър и би се извинил на медиците от "Пирогов".

Протестът на "Пирогов" - неморален и под натиск?

Протестът на "Пирогов" - неморален и под натиск?

За Мая Илиева клиничните пътеки се превръщат в персийски килими

По думи на Болтаджиев се вижда само върхът на айсберга, защото проверката е открила нарушения при две пътеки, а има още 260.

Той подчерта, че досега за много по-дребни нарушения на две болници са били отнети лицензите и допълни, че ако законът се спази, договорът на "Пирогов" трябва да се прекрати.

По негови думи "Пирогов" вече не е от болниците, без които здравеопазването ще пропадне. Самият Балтаджиев обаче държи да съществуват всички болници, за да имат пациентите право на избор. Това обаче не оправдавало точенето на НЗОК.

"Пирогов" трябва да върне над 1 млн. лв. на НЗОК заради нарушения

"Пирогов" трябва да върне над 1 млн. лв. на НЗОК заради нарушения

Средствата са били получени неоснователно