Глоби очакват пътниците на столичния градски транспорт, ако не носят предпазни маски. За това ще следят в превозните средства екипи на Центъра за градска мобилност и полицията, които започват съвместни проверки от днес.

Градският транспорт постепенно започва да движи с делнично разписание. Целта е да няма струпване на хора.

Напомням, че и по заповедта на министъра на здравеопазването маските в градския транспорт са задължителни. Моля гражданите да ги ползват. Не става въпрос за игри. Нито искаме да глобяваме, нито да проверяваме, но е изключително важно да бъдем съвестни и да спазваме тези мерки, заяви Димитър Дилчев от Центъра за градска мобилност в София пред БНР. 

Започват масови проверки за носенето на маски в столичния градски транспорт

Започват масови проверки за носенето на маски в столичния градски транспорт

Това заяви директорът на ЦГМ Димитър Дилчев

Съвместните проверки с полицията ще продължат, докато мерките са в сила, уточни той и напомни, че физическият достъп до шофьорите е ограничен, а те също работят с маски.

Не се очаква скоро възстановяване на пътникопотока в размера отпреди извънредното положение. Възстановяване в обичайния обем може би ще има есента, ако всичко се развие добре дотогава, допълни Дилчев.

С намалено работно време и по зимен график ще се движи метрото, а нощният градски транспорт няма да работи.

Има изготвено предложение срокът на платените винетни стикери за зоните за платено паркиране да бъде удължен с два месеца заради промяната в режима на паркиране по време на извънредното положение, поясни още Дилчев.