Медиците от "Пирогов" местят протеста си пред президентството от утре. Това стана ясно днес по време на поредната демонстрация в подкрепа на уволнения шеф на болницата проф. Асен Балтов, съобщава БНР.

Лекарите ще търсят отговорност от президента Румен Радев, тъй като той е избрал състава на служебния кабинет.

Не може да се позволи срещу най-голямата спешна болница да се изсипват такива неверни неща, които ние не сме направили и затова утре ще бъдем пред президентството, категорични бяха протестиращите. Те изразиха надежда, че този път президентът ще ги чуе.

Припомняме, директорът на "Пирогов" Асен Балтов беше отстранен от длъжност, след като проверка на НЗОК установи нарушения за над 1 млн. лв. с изписани средства за лечение по две диагнози - чернодробна цироза и хронична бъбречна недостатъчност. Уволнението предизвика редица реакции, предимно негативни, а тази сутрин за пореден път пироговци излязоха да протестират в подкрепа на бившия директор.

Самият здравен министър Стойчо Кацаров заяви, че е бил един от фалшивите пациенти на "Пирогов". След като беше обвинен в лъжа от лечебното заведение и от бившия здравен министър Костадин Ангелов, той заяви, че е готов да докаже правотата си с документи.

Протестът на "Пирогов" - неморален и под натиск?

Протестът на "Пирогов" - неморален и под натиск?

За Мая Илиева клиничните пътеки се превръщат в персийски килими