Върховният съд на южния щат Керала в понеделник издаде заповед за арест на руския товарен кораб VV MAUA-I за неплащане на допълнителни такси за гориво от 23 503 долара от базираната в Естония компания Bunker Partner OU, предаде ТАСС.

Според вестник The Times of India във вторник, руският кораб се намира в пристанището на Кочин. Делото е заведено от местен пълномощник на естонската компания с искане за плащане на разходите за товарене на гориво на кораба.

Поради факта, че корабът е доставял товари за индийския флот, съдът разреши той да бъде разтоварен в момента на задържането.

Руското посолство в Индия заяви във вторник, че знае за кораба, задържан в Кочин.

"Руското посолство в Индия знае за задържането на руски товарен кораб в индийското пристанище Кочин, на борда на който е доставен военен товар за индийските въоръжени сили", цитира посолството индийската информационна агенция ANI.

"Посолството изпрати до Министерството на външните работи на Индия официално искане за обяснение на обстоятелствата около инцидента. Също така поискахме от министерството да осигури безусловно спазване на правата на руските корабособственици и екипажа", са заявили от посолството.

Турция освободи руски кораб с крадено украинско зърно, възмутен Киев

Турция освободи руски кораб с крадено украинско зърно, възмутен Киев

Украйна привиква турския посланик