Турската военна операция в Сирия не е срещу всеки, а срещу терористичните групи. Това обяви президентът Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от "Хюриет".

"Целта на операцията "Щитът на Ефрат" не е някоя държава или лице, а само терористичните организации. Никой не трябва да има съмнения по този въпрос. Ние го казваме отново и отново и никой не трябва да коментира по друг начин или да опитва да го провали", заяви Ердоган по време на събиране в президентския дворец в Анкара.

Преди два Ердоган обяви, че турската армия е започнала в края на август в Сирия операцията си "Щитът на Ефрат", за да сложи край на управлението на сирийския президент Башар ал-Асад.

Путин иска обяснение от Ердоган за намерението му да свали Асад

Путин иска обяснение от Ердоган за намерението му да свали Асад

От Кремъл отказаха подробности...

Междувременно Министерството на вътрешните работи обяви, че Турция е арестувала 365 предполагаеми терористи от ДАЕШ ("Ислямска държава").

131 заподозрени са оставени в ареста, за да бъдат съдени. Арестите са извършени през ноември в 12 провинции на страната, включително Анкара и Истанбул, се посочва в съобщение на министерството, цитирано от Анадолската агенция.

Турция пострада от редица атаки на "Ислямска държава", включително на жп гарата в Анкара през октомври миналата година. Тогава бяха убити над 100 души. През август Турция стартира операцията "Щитът на Ефрат", за да изтика ДАЕШ от региона на сирийската граница.