Бетонни заграждения ще защитават правителствения квартал на Виена от терористични атаки. 

Височината на преградите е 80 сантиметра, а ширината е един метър. Ще бъде заграден историческия площад Ballhausplatz в центъра на столицата, съобщава австрийското Министерство на вътрешните работи, цитирано от ТАСС.

Строители издигат бетонна стена близо до сградите на канцлерската администрация и президента на Австрия, за да защитят правителствения квартал от терористични атаки. 

Европa не иска да e Хеброн

Европa не иска да e Хеброн

Не можем да запълним Барселона с бетонни блокове, коментира Йоаким Форн

Строителните работи са планирани да бъдат завършени до зимата. В същото време стената не е единствената мярка за сигурност във Виена. На някои пешеходни улици в центъра на града се появяват бетонни стълбове, които също трябва да предотвратят опитите за врязване на коли сред граждани и гости на столицата.

Намерението на правителството да се изолира със стената предизвика критики сред австрийските политици, които обвиняват министрите в двойни стандарти.

"Държавният елит се огражда със стена, а границите на страната остават отворени", коментира председателят на Австрийската партия на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе.

Кметът на Ница иска крути мерки за сигурност в европейските градове

Кметът на Ница иска крути мерки за сигурност в европейските градове

Няма да спечелим войната с правилата на мира, коментира кметът Естроси.

"Когато Орбан изграждаше ограда, за да се защитят хората, всички се оплакваха и ругаеха, а днес самите те изграждат стена и то изключително и само за себе си", допълва той.

Според него стените няма да помогнат за защитата на Австрия от терористични атаки, тъй като хората остават беззащитни по улиците.

В същото време фактът, че се изгражда сетна, показва висока заплаха от тероризъм, обобщава политикът.