Жителите на Хан Юнис - населено място в южната част от ивицата Газа, съобщават, че ожесточените престрелки между израелските сили и Хамас са продължили цялата нощ. Тази сутрин се съобщава и за въздушни удари, нанесени от израелската армия.

"Таймс оф Израел" се позовава на палестински доклади, че през нощта в болница "Насър" са докарани тежко ранени, а според здравните власти - общо 62 мъртви души.

Вчера каналът на арабски език на Израел публикува в социалните мрежи карта, на която шест квартала на Хан Юнис се отбелязани за спешна евакуация.

Израел съобщава за значителен напредък. Съветник по сигурността генерал-лейтенант Херци Халеуи говори за най-малко 7000 убити войници на Хамас, но без да разкрива източника на цифрите.

Израелската армия влиза в обкръжения Хан Юнис

Израелската армия влиза в обкръжения Хан Юнис

Водят се активно бойни действия

Тази сутрин израелската армия потвърди за смъртта на още свой петима войници. Четирима са загинали в последните дни, а петият е от тежко ранените по време на първото отразяване на атаките на Хамас от 7 октомври.

При започване на сухопътната операция на ЦАХАЛ южните части на Газа бяха посочени като безопасното за цивилни място, където да се укрият. Операцията действително започна в северните части на анклава, откъдето и тръгна самото нападение на Хамас над територията на Израел на 7 октомври. Към Хан Юнис и южната част от сектора Газа израелската армия настъпи след като временното примирие за освобождаване на заложници и затворници изтече.

И в момента много от тези, които се намират в Хан Юнис всъщност са палестинци, които се евакуираха от севера.

WSJ: Израел обмисля да наводни тунелите на "Хамас"

WSJ: Израел обмисля да наводни тунелите на "Хамас"

Борба срещу терористите