Германия трябва да се откаже от газовия проект "Северен поток - 2". Обединеното кралство трябва да е още по-последователно по отношение "прането на пари на руските олигарси, което става в Лондонското сити". Това заяви пред БНР евродепутатът Ребека Хармс, която е от групата на Зелените/Европейски свободен алианс.

Литва, Латвия и Полша призоваха да не се строи „Северен поток 2“

Литва, Латвия и Полша призоваха да не се строи „Северен поток 2“

Председателите на парламентите подписаха съвместно изявление...

"Това е стратегически проект за държавната компания "Газпром", управляван до голяма степен от бившия канцлер Герхард Шрьодер чрез една от основните агенции на Путин в Европейския съюз. Този проект е направен така, че от една страна да се печелят повече пари за руския военен комплекс, а от друга - да се разделя Европейският съюз.
И аз съм убедена, че той е много опасен за Общността заради разделението, което внася и зависимостта от руските енергийни ресурси, която създава, така че имаме аргументи единствено и само срещу него", заяви Хармс.

Меркел удари Полша и Украйна за Северен поток 2, не бил опасен за енергийната сигурност

Меркел удари Полша и Украйна за Северен поток 2, не бил опасен за енергийната сигурност

"Смятаме, че това е икономически проект"

В коментар за поредната изборна победа на руския президент тя заяви, че не е изненадана от резултатите.

"Аз не съм изненадана и нямах никакви съмнения, че президентът Путин ще бъде преизбран в тази направлявана демокрация в Русия. Понякога се питам дали трябва да ги наричаме точно "избори", но може би това е по-малко значимият въпрос", каза евродепутатът.

Тя наблегна, че мандатът на Путин е 6 години, какъвто няма в демократичните страни. И не съм съвсем сигурна какво може да се очаква. Лично аз намирам стратегията на Кремъл към останалите страни през последните години за по-лоша от преди.

Путин събра 76,69 на сто от гласовете в Русия

Путин събра 76,69 на сто от гласовете в Русия

При 99,84 процента преброени бюлетини

Лошото управление и неспособността да се доведе Русия до по-добра ситуация води до по-агресивна стратегия към съседите - войната срещу Украйна, анексията на Крим, въвличането в ужасната и изключително кървава война в Сирия. Всичко това показва, че Путин и неговото обкръжение се опитват да отклонят вниманието от лошото управление в Русия", коментира тя.

Американска медия назова как е отровен Скрипал

Американска медия назова как е отровен Скрипал

През вентилацията на автомобил

Относно отравянето на бившия агент на руското разузнаване Сергей Скрипал евродепутатът бе категорична: "Мисля, че тази ужасяваща газова атака в Солсбъри би трябвало да научи всички, че трябва да сме обединени".