Американският президент Доналд Тръмп е избухнал срещу Германия и нейните продажби на автомобили в САЩ на срещата с лидерите на Европейския съюз вчера в Брюксел, съобщава германското списание "Шпигел".

"Германците са лоши, много лоши", коментирал той по време на срещата си с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, председателя на Европейския съвет Доналд Туск и други висши фигури в Брюксел.

"Вижте милионите коли, които продават в САЩ. Ужасно. Ние ще прекратим това", зарекъл се Тръмп според "участници в срещата".

След това Юнкер се намесил, според същия източник, да защити Германия, заявявайки, че свободната търговия е от полза за всички.

Тръмп и германският канцлер Ангела Меркел трябва да се срещнат по-късно днес на срещата на Г-7 в италианския град Таормина.

Нито от канцлерството, нито от Белия дом засега не са коментирали по темата.

Коментарите на Тръмп бяха направени по време на посещението му в Брюксел, където той смъмри остро съюзниците от НАТО, че "не плащат това, което трябва да плащат" и не декларират ангажимента си към гарантирането на колективната отбрана на алианса.

Тръмп атакува Германия и Меркел още преди да бъде избран за президент.

Тръмп остро скастри съюзниците от НАТО за военните разходи, те мълчат неловко

Тръмп остро скастри съюзниците от НАТО за военните разходи, те мълчат неловко

"Това не е честно към хората и данъкоплатците на САЩ"