Хилари Клинтън обяви, че е време американците да кажат "стига" след две години наблюдаване на администрацията на Тръмп "да атакува и подкопава нашите демократични институции и ценности".

Неуспялата кандидатка на Демократическата партия за президент през 2016 г. призова избирателите да "гласуват против радикализма, фанатизма и корупцията" и "за фантастични кандидати в цялата страна, включително историческия брой жени".

Джеймс Коми: Тръмп е лъжец, женомразец и расист

Джеймс Коми: Тръмп е лъжец, женомразец и расист

Пробуждането е бавно, но е в ход

"През последните две години наблюдавахме тази администрация да атакува и подкопава нашите демократични институции и ценности. Днес казваме стига. Но ние не просто ще гласуваме против радикализма, фанатизма и корупцията днес. Ние ще гласуваме за фантастични кандидати в цялата страна, включително исторически брой жени, които искат да повишат заплатите, да се борят за справедливост и да помогнат на повече хора да получат здравни грижи", коментира бившият държавен секретар на САЩ.

Битката за Конгреса – референдум за управлението на Тръмп
Обновена

Битката за Конгреса – референдум за управлението на Тръмп

Избират се 435-ма конгресмени, 35-ма сенатори, 36-ма губернатори…

Тя допълни, че "ако спечелят, те ще направят страхотни неща за Америка. Нека упражним нашето право по рождение като американци днес, да изберем тези хора и да продължим усилената работа за спасяване на нашата демокрация".

В момента в САЩ се провеждат междинни избори за Конгреса на САЩ, които се разглеждат като референдум за двугодишното пребиваване на Тръмп в Белия дом.