Интервю за "Плейбой" на френски министър се оказа поредният скандал, който разтресе правителството на страната през последните месеци, съобщи RFI. 

Става въпрос за 40-годишната Марлен Скиапа, социален министър и известен автор на феминистки книги. В 12-страшно интервю за предстоящ брой на френското издание на списанието, тя говори за правата на жените и гейовете. Освен него, Скиапа се появява и на корицата на броя, както и на много снимки с различни тоалети. 

"Защита на правото на жените да правят каквото искат с телата си: навсякъде и през цялото време, написа Скиапа в Twitter в събота. "Във Франция жените са свободни. Независимо дали това дразни изостаналите и лицемерите, или не."

Френският министър-председател Елизабет Борн обаче в телефонен разговор в министъра е заявила, че такава изява е особено неуместна в тежките месеци за правителството. 

Протестиращи срещу пенсионната реформа блокираха Лувъра

Протестиращи срещу пенсионната реформа блокираха Лувъра

Разочарование за туристите

Критики валят и от други партии. 

Депутатът от "Зелените" и друга активистка за правата на жените Сандрин Русо, която е и открит критик на центристкото правителство, попита: "Къде е уважението към френския народ?Към хората, които ще трябва да работят още две години, които протестират, които губят дни от заплата, които не успяват да си купят достатъчно храна заради инфлацията?"

Припомняме, че от месеци хиляди французи провеждат масови протести и стачки в страната. Причината е непопулярната пенсионна реформа, която президентът Еманюел Макрон и премиерът Борн наложиха без одобрението на парламента. 

Мерките предвиждат увеличаване с 2 години на възрастта, необходима за получаване на пълна пенсия. 

Ярост и насилие на френските протести срещу пенсионната реформа

Ярост и насилие на френските протести срещу пенсионната реформа

Облечени в черно радикални демонстранти чупят прозорци на банки, магазини и заведения