Загубилата президентските избори в САЩ Хилари Клинтън призова привържениците си и всички американци да подкрепят новоизбрания президент Доналд Тръмп, съобщава СиЕнЕн.

Наричайки загубата си в изборите "болезнена", Клинтън заяви, че страната трябвало да върви напред.

"Аз все още вярвам в Америка и винаги ще вярвам. И ако вие вярвате, тогава ние трябва да приемем тези резултати и след това да погледнем в бъдещето", изтъкна Клинтън в Ню Йорк и допълни: "Доналд Тръмп ще бъде нашият президент. Ние му дължим отворено съзнание и да му дадем възможността да поведе страната".

Също така Клинтън призна загубата си и разкри, че е предложила на Тръмп да работи с него.

"Аз поздравих Доналд Тръмп и му предложих да работя с него в името на нашата страна. Надявам се, че той ще бъде успешен президент за всички американци", подчерта Клинтън пред свои привърженици и хора от щаба си в хотел в Манхатън.

"Това не е резултатът, който искахме или за който работехме толкова усърдно, и аз съжалявам, че не спечелихме тези избори заради ценностите, които споделяме и визията, която поддържаме за нашата страна", отбеляза още тя. 

Бившата първа дама, сенатор и държавен секретар коментира, че резултатите от изборите показали, че страната била дълбоко разделена, но избирателите са казали тежката си дума.