Либералите в Канада обявиха в събота, че оттеглят кандидат за изборите на 20 септември, предаде "Ройтерс". До решението им се стигна след отправените срещу него обвинения за сексуално насилие през 2019 г., което според партията не им е било разкрито.

Кевин Вуонг, военноморски резервист, отрече обвиненията в петък, като отбеляза, че обвинението е било оттеглено.

"Г -н Вуонг вече няма да бъде кандидат и ако бъде избран, той няма да бъде член на либералния парламент", се казва в изявление на партията в събота.

По-рано този месец депутатът от либералите в парламента Радж Саини прекрати предизборната си кампания на фона на обвиненията в неподходящо поведение спрямо служителки.

Припомняме, че според социологическите проучвания, победата на социалдемократите на премиера Джъстин Трюдо не е сигурна на вота. Консерваторите на Ерин О'Тул в допитванията го изпреварват с 2-3 процента.

Опозицията обвини Трюдо за инфлацията в Канада

Опозицията обвини Трюдо за инфлацията в Канада

Рекорден дълг и най -високия бюджетен дефицит от Втората световна война насам

Последното проучване на Sondage Leger, проведено за Journal de Montreal и National Post, постави консерваторите с един процентен пункт пред либералите на Трюдо - съответно 33% срещу 32 процента.

Лидерът на основната опозиционна партия в Канада в сряда обвини за инфлацията в страната провала на икономическата политика на премиера Джъстин Трюдо и призова канадците да "накажат" управляващите на изборите в понеделник.

Статистическата служба на Канада заяви, че годишният процент на инфлация през август е достигнал 4,1%, най-високото ниво от март 2003 г. Стойностите са отчасти поради рязкото нарастване на цената на бензина и факта, че цените през август 2020 г. са били замразени поради пандемията на коронавирус.

Либералите, на власт през последните шест години, натрупаха рекорден дълг и най -високия бюджетен дефицит от Втората световна война насам. Трюдо обеща повече инвестиции, ако спечели.

Рейтингът на победителя в изборите през 2015 г. се срина през 2019 г. поради скандал на расова основа. По време на мандата на Трюдо, значително се увеличи външният дълг, главно поради големите разходи, свързани с пандемията от коронавирус.

Понастоящем Трюдо разчита на коалиция от партии, подкрепяни от либерали, за да увеличи дълга на Канада с допълнителни 80 милиарда долара през следващите три години.

Опозицията обвинява Трюдо, че се опитва да вземе властта.

Замерят с камъни премиера на Канада

Замерят с камъни премиера на Канада

Бил е ударен, но не е пострадал