Пистолет, голяма пушка и множество фалшиви оръжия и гранати са открити в камиона на убиеца във френския град Ница. Това съобщава The Telegraph.

Източници, близки до разследването, казват, че извършителят на терористичната атака е местен 30-годишен криминално проявен, който е роден в Тунис и след това се е преместил във Франция.

Неговият 19-тонен камион се движел на зиг-заг през тълпата на Английската алея в четвъртък вечерта, убивайки всеки, който е могъл.

Над 80 убити при кървав терор в Ница
на живо

Над 80 убити при кървав терор в Ница

Други 100 са ранени, 42 от тях - в критично състояние

След като бил спрян от въоръжената полиция, стреляла по предното стъкло на камиона, мъжът отвърнал на огъня спистолет калибър 7,65. След това той бил застрелян.

„Той е бил известен на полицията за насилие и употреба на оръжие, без преки връзки с тероризъм”, каза източник от разследването. „Личната му карта е открита в камиона. Той е имал френско и тунизийско гражданство”, допълва разследващият.

Терористът от Ница бил тунизиец

Терористът от Ница бил тунизиец

В града пристигна

Фактът, че убиецът е бил известен на властите ще бъде основа за притеснение за онези, които се опитват да предотвратят терористични атаки във Франция.

Мъжът е жител на Ница. Властите все още не са съобщили името на масовия убиец.

Полицейски източници информират, че той не е бил известен на разузнавателните служби или в списъка за наблюдаваните лица от френските разузнавателни служби, допълва "Индипендънт". 

По-късно полицейски източници съобщиха, цитирани от Агенция „Франс прес”, че шофьорът на камиона е бил официално идентифициран.

Той е 31-годишен мъж от френско-тунизийски произход, чиито лични документи били открити в камиона след атаката.

Полицията все още не е разпространила името на нападателя, но съобщи, че той е живял в Ница.

Френско-тунизийският криминално проявен мъж, добре известен на полицията за въоръжени атаки, използвал камион под наем, за да убие най-малко 84 души в терористична атака по време на празненствата за деня на Франция.

Сред жертвите има много деца. Над 100 души остават в болница, включително 18 в тежко състояние. Антитерористичните съдии са започнали разследване на масово убийство.