Германският канцлер Ангела Меркел беше седнала на тържествена церемония по посрещането на премиера на Дания, ден след като тя видимо са тресеше, стоейки права при посрещането на премиера на Финландия - третото ѝ неконтролируемо разтрисане в рамките на три седмици, съобщава "Ройтерс".

Датският премиер Мете Фредериксен седеше до Меркел по време на посрещането с военни почести в топъл ден в Берлин, преди двете жени да влязат пеша в канцлерството. Меркел, без да показва никакви признаци на треперене, се усмихна широко.

Германски вестник иска обяснение от Меркел дали има проблеми със здравето

Германски вестник иска обяснение от Меркел дали има проблеми със здравето

На политиците не е забранено да се разболяват

След срещата си с финландския премиер Анти Рине вчера Меркел каза, че "е опитала да се справи" с разтрисането, което за първи път се случи в средата на юни, но настоя, че е добре и че "както стана един ден, така и ще изчезне".

64-годишната канцлерка, която е начело на Германия от 2005 г., досега не е имала сериозни здравословни проблеми. От кабинета ѝ не дадоха обяснение за трите инцидента с тресенето. Вчера тя не даде никакви подробности за каквито и да било медицински съвети или лечение, които е получила.

Медицински експерти омаловажиха спекулациите около моментите с разтрисането, заявявайки, че има множество потенциални причини за треперене.

Меркел за трети път трепери неконтролируемо

Меркел за трети път трепери неконтролируемо

Какво се случва с германския канцлер?

Меркел е известна с трудовата си етика и има репутация на по-издръжлива от другите лидери на срещите на върха на ЕС, които често продължават цяла нощ, със способността си да се съсредоточава върху подробностите на сложните дискусии посред нощ.

През ноември 2016 г., когато обяви, ще се кандидатира за четвърти мандат като канцлер, Меркел каза: "Това е решение не само за предизборна кампания, но и за следващите четири години ... ако здравето го позволява."

Меркел пак се разтресе неконтролируемо

Меркел пак се разтресе неконтролируемо

Това става в рамките само на малко повече от седмица