Президентите на Русия и Турция Владимир Путин и Реджеп Тайип Ердоган ще проведат лична среща в Иран на 19 юли, съобщи пред журналисти помощникът на руския лидер Юрий Ушаков, предаде ТАСС.

Той заяви, че Путин и Ердоган със сигурност ще обсъдят износа на зърно с Украйна. "Това е сто процента", подчерта помощникът на руския президент, като отбеляза, че по този въпрос се работи "много активно".

Путин призна санкциите за огромно предизвикателство

Путин призна санкциите за огромно предизвикателство

Невъзможно било Русия да бъде откъсната от света

Президентите на Русия и Турция ще обсъдят с иранския си колега Ебрахим Раиси също така уреждането на ситуацията в Сирия, като се планира да бъдат засегнати плановете на Анкара за провеждане на военна операция срещу кюрдски формирования в северната част на съседната република.

По-рано Кремъл определи срещата на Путин с президентите на Турция и Иран като много важна, тъй като тя ще даде възможност да се обсъдят глобални въпроси. Путин, Ердоган и Раиси са се договорили да се срещнат "приоритетно", уточни говорителят на руския президент Дмитрий Песков. Той допълни, че е планирана и лична среща на Путин с иранския върховен лидер Али Хаменей.