Председателят на правната комисия към Камарата на представителите в американския Конгрес Джералд Надлър е съобщил на президента Доналд Тръмп, че до 6 декември трябва да уведоми комисията дали негов адвокат ще участва в изслушванията по импийчмънта, съобщи изданието "The Hill".

"Пиша Ви, за да изясним дали Ваш адвокат ще участва в занапред в разследването по импийчмънта", посочва Надлър като допълва, че Тръмп трябва да даде отговор не по-късно от 17:00 ч. на 6 декември.

В петък Надлър изпрати също писмо до представителя на републиканците в правната комисия Дъг Колинс със запитване дали желае да изпрати призовки по делото. Надлър постави и краен срок до 6 декември, в който представителят републиканците трябва да даде отговор.

Адам Шиф с план за импийчмънта на Тръмп

Адам Шиф с план за импийчмънта на Тръмп

Разследването продължава, въпреки събраните доказателства

По-рано председателят на комисията по разузнаването към Камарата на представителите Адам Шиф съобщи на конгресмените-демократи, че оглавяваната от него комисия подготвя доклад за юридическата комисия.

"При нашето разследване установихме, че в продължение на много месеци президентът Тръмп се е опитвал да предизвика чуждестранна намеса в изборите ни заради собствена политическа изгода, в ущърб на националните ни интереси", съобщава Шиф на законодателите.

Според информация на "The Hill", републиканците на свой ред са отправили запитване до Надлър защо определя срокове преди да е получил доклада по разследването, подготвен от комисията по разузнаването.

На 4 декември тръгва импийчмънта срещу Тръмп?

На 4 декември тръгва импийчмънта срещу Тръмп?

Напрежение във Вашингтон

Припомняме, че бяха публикувани стенограми от изслушванията, от които стана ясно, че поведението на държавния глава е било неправомерно и опити за натиск върху лидери на чужди държави е имало.

Самият Тръмп определи разследването като "лов на вещици".

Тръмп обяви, че иска да бъде разследван от Сената на САЩ (горната камара на Конгреса на САЩ), ако Камарата на представителите (долната камара на Конгреса на САЩ) гласува за отстраняването му от длъжност.

Припомняме, че в Сената на САЩ мнозинство има Републиканската партия, от която е Тръмп.

Дъщерята на Рейгън към републиканците: Тръмп е заплаха за демокрацията

Дъщерята на Рейгън към републиканците: Тръмп е заплаха за демокрацията

„Не използвайте името на моя баща“…