Алексей Навални е изложен в затвора на нарастващ риск от бъбречна недостатъчност и сърдечен арест, а и външният му вид сериозно се е влошил. Лекари, свързани с опозиционния политик, публикуваха в социалните мрежи резултатите от кръвни изследвания на Навални, който гладува вече две седмици, пише BBC.

Навални: Заплашват ме с усмирителна риза, за да ме принудят да се храня

Навални: Заплашват ме с усмирителна риза, за да ме принудят да се храня

В съобщение в "Инстаграм" Навални пише, че има замаяност, но може да ходи

Осъденият и хвърлен в затворническа колония критик на Кремъл Навални отказва да приема храна от 31 март в знак на протест срещу отказа на властите да получи правилно лечение от остри болки в гърба и рака. По думите на говорителката на лекарския синдикат Анастасия Василиева, позовала се на изследвания, придобити чрез адвокатите на 44-годишния затворник, състоянието му е "критично". Тя подчертава, че лекари така и не са допуснати до затворника.

Според изследванията калият му е много висок, а и има други високи показатели, които го излагат на риск от сърдечен арест и бъбречна недостатъчност. Това може да доведе до остра патология.

Затворът в Русия плаши да храни насила провеждащия гладна стачка Навални

Затворът в Русия плаши да храни насила провеждащия гладна стачка Навални

Навални е отслабнал с 15 килограма

Алексей Навални бе осъден през февруари на две и половина години затвор заради нарушение на предписанията на условна присъда по дело, което той определя като изфабрикувано. Той бе арестуван на летището веднага след пристигането си в Русия от Германия, където бе на лечение заради отравянето с нервнопаралитично вещество през август миналата година.