В официалния фейсбук на Симеон Сакскобургготски е качено изявление на Татяна Дончева пред Клуб Z, в което тя твърди, че премиерът Бойко Борисов се опитва да разчиства сметки със Сакскобургготски.

Лидерът на „Движение 21” заявява, че има проблем между Симеон Сакскобургготски и бившия му бодигард. По думите й навремето имотите на Сакскобургготски са върнати без да се направят проверки, а сега е на път всичко да му бъде взето. Дончева е категорична, че това не е нормално.

„Трябва да имаме цивилизовани отношения с царската фамилия. Редно е да получи нещо. И нека бившият му бодигард да не го превръща в просител”, подчертава Татяна Дончева. Тя изтъква, че това е унизително за всички. Затова въпросът трябвало да се реши веднъж завинаги. Дончева призова да се покажем малко по-толерантни към света.

Относно казуса със спрения търг за почистване на летище „София” след сигнал до премиера на една от чистачките, лидерът на „Движение 21” заяви, че това е обидно. По думите й нацията ни имала слугински манталитет. Дончева подчертава, че чистачките целуват ръка на онзи, който е спрял поръчките, които самият той по-рано е пуснал. Не можело чистачка да отменя търг с обаждане на премиера, категорична е Татяна Дончева.

Тя споделя, че й е станало мъчно за чистачките на летището. Чуди се защо са били нужни толкова усилия да се обяснява, че са важни правилата, а не волята на падишаха.