Президентът на Никарагуа Даниел Ортега осъди санкциите, наложени срещу Русия. Това направи той по време на среща с председателя на Държавната дума Вячеслав Володин, съобщава "Интерфакс".

"Те не разбират, че техните престъпни дейности в икономическата и финансовата сфера отслабват не само тях, но и целия свят", каза Ортега на срещата в събота.

"Що се отнася до украинския конфликт, НАТО трябва да разбере веднъж завинаги: те не могат да спечелят и всичко, което правят, е да го продължават, изостряйки конфликта, което ги доближава до поражението", добави президентът на Никарагуа.

Швейцария разследва над 50 евентуални нарушения на санкциите срещу Русия

Швейцария разследва над 50 евентуални нарушения на санкциите срещу Русия

До момента са установени 15

Володин е на посещение в Никарагуа от името на руския държавен глава, преди да участва в тържествата по случай 45-ата годишнина от сандинистката революция.

Припомняме, че според генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг, Европа и НАТО трябва да се подготвят за възможността войната в Украйна да продължи десет години. В интервю за Би Би Си, Столтенберг изрази мнението си, че колкото по-убедително западните съюзници демонстрират готовността си за дългосрочна подкрепа на Украйна, толкова по-бързо конфликтът може да бъде разрешен.

Според него президентът Путин вярва, че може да изчака и надживее съюзниците, като удължава войната. "Когато ясно заявяваме, че сме тук за дълго време и твърдо сме решени да помогнем на Украйна, създаваме условия за разрешаване на конфликта, при което Украйна ще победи като суверенна и независима държава," добави Столтенберг.

НАТО задейства от септември командване в подкрепа на Украйна

НАТО задейства от септември командване в подкрепа на Украйна

То ще функционира в Германия

Швейцария разследва над 50 случая на възможни нарушения на санкциите срещу Русия. До момента са установени нарушения в 15 от тях.

След нахлуването на руските сили в Украйна през февруари 2022 г. Швейцария прие санкции, подобни на тези на други западни държави. Бурн въведе и нови мерки по-рано този месец.