В Мелитопол и района на Мелитопол в Запорожка област на Украйна бяха чути няколко експлозии в четвъртък вечерта. Това съобщи кметът на Мелитопол Иван Федоров, цитиран от "Униан".

"В Мелитопол и района на Мелитопол е силно. Жителите съобщават за няколко силни експлозии в северната част на града и в околните села", каза той.

Федоров обеща да предостави подробности по-късно.

Отново взрив на автомобил в Мелитопол
Обновена

Отново взрив на автомобил в Мелитопол

тежко ранен е назначения от Русия кмет на село Акимовка

Силите на съпротивата активно действат в Мелитопол, където почти ежедневно се взривява руска военна техника.

Освен това руснаците изграждат три нови отбранителни линии на територията на временно окупираната Запорожка област. Бариери от различни видове ще бъдат разположени в три посоки наведнъж.

Наскоро кметът на Мелитопол каза, че руснаците искат да организират провокация по време на така наречения "жест на добра воля". Сътрудниците паднаха под погледа на нашествениците, които трябва да бъдат елиминирани по време на отстъплението.

На 5 април, експлозия също гръмна в града, преди това местните жители забелязаха натрупване на вражеска техника там.

Няколко експлозии станаха в неделя сутринта в окупирания Мелитопол. Според украински медии тогава е бил ударен склад за гориво и боеприпаси.

На 29 март Мелитопол отново беше ударен от украинскте сили. Това стана на фона на продължаващото очакване Украйна да започне контраофанзива, макар и плановете на Киев да се държат в дълбока, но очаквана тайна.

Два дни преди това украинският президент Володомир Зеленски бе в Запорожие - област, която Кремъл анексира, въпреки че контролира около 70% от териториите ѝ.

Експлозии в Мелитопол
Обновена

Експлозии в Мелитопол

Ударено е железопътно депо, има един пострадал