Кметът на македонската столица Скопие Петре Шилегов е убеден, че властите на Македония и Гърция искат да разрешат спора за името на страната.

"Много по-добре е да решаваме проблемите, отколкото да ги пренебрегваме, аз лично, но също и премиерът Зоран Заев, искам да разрешавам, а не да създавам проблеми", посочи Шилегов пред гръцка медия.

"Когато искате да разрешите проблем, вие просто решавате, а когато не искате да го разрешите, вие не решавате. Това, което виждам в момента, е, че и двете правителства планират да разрешат проблема", коментира Петре Шилегов, който също така категорично заяви, че историята на страната му няма нищо общо с Александър Велики.

Македония: Идентичността не може да бъде предмет на преговори

Македония: Идентичността не може да бъде предмет на преговори

Среща между министър Никола Димитров и Матю Нимиц…

"Александър Велики никога не е бил част от нашата официална история, той беше включен в нашата история през последните десет години. Когато се говори за етническа принадлежност, държава и народи, това е за последните 300 години, а Александър Велики е живял преди 2300 г. Предпочитам да го виждам като лидер, който е допринесъл за цивилизацията на света", изтъкна още градоначалникът на Скопие.