Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън призна, че може да се срещне с руския външен министър Сергей Лавров по време на срещата на външните министри от Г-20. Блинкън заяви това на пресконференция в Берлин, съобщи кореспондентът на The Wall Street Journal Вивиан Салама в Twitter.

"Следете за това", каза Блинкън.

Срещата на министрите на външните работи от Г-20 ще се проведе на 7-8 юли в Индонезия. Директорът на отдела за икономическо сътрудничество на руското външно министерство Дмитрий Биричевски е цитиран да казва, че руският външен министър ще присъства на срещата.

Оръжието за Украйна и санкциите срещу Русия обсъдиха Кулеба и Блинкън

Оръжието за Украйна и санкциите срещу Русия обсъдиха Кулеба и Блинкън

След като Байдън нов пакет помощ за сигурност на стойност 1 милиард

Срещата на върха на държавните глави от Г-20 ще се проведе на 15-16 ноември в Бали. Руският президент Владимир Путин вече е получил покани да присъства на събитието, но Кремъл все още не е взел решение. Украинският президент Володимир Зеленски също е поканен да присъства на срещата на върха.

Блинкън и Лавров се срещнаха за последен път на 21 януари в Женева. Разговорът беше съсредоточен върху предложенията за гаранции за сигурност, които Русия изпрати на САЩ и НАТО през декември 2021 г. В тях Москва предложи Алиансът да спре разширяването си на изток и да не провежда военни действия в Украйна.

По-късно алиансът отхвърли исканията на Москва, като изтъкна ангажимента си към принципа на "отворените врати". След това държавният секретар на САЩ и външният министър на Русия се обадиха един на друг няколко пъти.

Блинкън: Канеха Русия в НАТО през 90-те години

Блинкън: Канеха Русия в НАТО през 90-те години

Според него Русия тогава отказала