Унгарското правителство засилва кампанията си срещу лидерите на ЕС, повтаряйки обвиненията, че ЕС се стреми да насърчава масовата имиграция на континента, съобщава "Вашингтон топ нюз", цитирайки АП.

Говорителят на правителството Золтан Ковач заявява, че гражданите ще получат писмо от премиера Виктор Орбан, в което обяснява усилията на ЕС за имиграция.

В писмото си Орбан заявява, че иска да информира унгарците "за тревожните развития на имиграционната криза".

Орбан захапа „брюкселския елит” за мигрантската подмяна на Европа

Орбан захапа „брюкселския елит” за мигрантската подмяна на Европа

Брюксел е под контрола на "промигрантско мнозинство"

"Брюксел не е научил нищо от ужасните терористични нападения от последните години. Иска да доведе още повече мигранти в Европа. Сега бюрократите се готвят да насърчават миграцията с нови мерки", пише Орбан.

В писмото на премиера е включен и лист със седем предполагаеми политики на ЕС, за които той твърди, че насърчават миграцията: отслабване на правата на държавите-членки за защита на границите; даване на повече средства на "политически активистки групи", които подкрепят миграцията; намаляване на финансовата помощ за страните, противопоставящи се на миграцията; и даване на предплатени банкови карти на мигранти.

Унгария погна Юнкер и Сорос с нова кампания

Унгария погна Юнкер и Сорос с нова кампания

"Вие също имате право да знаете какво подготвя Брюксел

"Ние искаме да защитим нашата сигурност и нашата християнска култура, за да постигнат целта си, брюкселските бюрократи искат да прекършат съпротивата на страните, противопоставящи се на имиграцията", пише той.

Унгарската служба на Европейската комисия излезе с подробно опровержение на твърденията на Орбан, отричайки, че иска да намали финансовата помощ за страните, противопоставящи се на миграцията, и отбеляза, че предплатените банкови карти се използват само в Гърция за подкрепа на интеграцията на бежанците и търсещите убежище, а не да насърчават имиграцията.

Освен лидерите на ЕС, германският канцлер Ангела Меркел и други политици разкритикуваха кампанията на правителството на Орбан и защитиха председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

Брюксел обвини Орбан в разгласяване на конспиративни теории

Брюксел обвини Орбан в разгласяване на конспиративни теории

Откривайки нов фронт срещу Брюксел няколко месеца преди европейските избори

Кампанията за защита на ЕС получава вътрешна подкрепа в самата Унгария.

Опозиционната партия "Импулс" стартира "кампания за реалност", като поставя стикери на някои правителствени плакати, за да замени обвиненията срещу ЕС с лозунги, които подчертават проблемите у дома.

Те включват: "Всяко шесто унгарско дете е родено в чужбина", позовавайки се на стотиците хиляди унгарци, които са емигрирали през последните години, или "Няма семейни лекари в над 400 области" и "Над 4000 учители липсват в училищата."

„Сплашвали” Франк Тимерманс по време на визита в Унгария

„Сплашвали” Франк Тимерманс по време на визита в Унгария

Странно е да имаш такова преживяване в страна членка на ЕС