Местни медии и няколко души с неустановена самоличност са "сплашвали" водещия кандидат на основната левица в Европейския парламент по време на визита в Унгария през миналата седмица като част от предизборната кампания преди евровота през май, пише холандският вестник De Telegraaf, цитиран от "Ройтерс".

Кандидатът на Партията на европейските социалисти Франс Тимерманс е недолюбван от националистическите партии в Източна Европа, включително и в Унгария. По време на визитата антагонистични медии са го преследвали. Те по някакъв начин са научили графика му, включително и тази част, която не е била публична, пише холандското издание.

Меркел застана зад Юнкер в кавгата с Унгария

Меркел застана зад Юнкер в кавгата с Унгария

Евролидери отхвърлиха обвиненията на Будапеща

Холандецът е заместник-председател на Европейската комисия. Именно Комисията следи за спазването на върховенството на закона. Комисията е в сблъсък с Унгария и Полша по този въпрос.

Говорител на унгарския кабинет коментира, че не мисли, че правителството трябва да се занимава с тази информация.

Унгария погна Юнкер и Сорос с нова кампания

Унгария погна Юнкер и Сорос с нова кампания

"Вие също имате право да знаете какво подготвя Брюксел

Балаж Ланг, директорът за връзки с обществеността на Унгарската социалистическа партия, заяви, че Тимерманс е бил посрещнат почти на всяка крачка от "агресивни агитатори", докато се е опитвал да получи подкрепата на левицата.

Ланг отбеляза, че холандецът е бил изненадан от въпросите на журналистите, тъй като са били идентични, което предполага, че е имало координирана кампания.

На клип, пуснат в YouTube, се вижда репортер от унгарска медия да обвинява Тимерманс, че се опитва да докара "бежанци" в страната. Когато еврокомисарят се опитва да говори, той е прекъсван или е наричан лъжец.

Орбан захапа „брюкселския елит” за мигрантската подмяна на Европа

Орбан захапа „брюкселския елит” за мигрантската подмяна на Европа

Брюксел е под контрола на "промигрантско мнозинство"

През миналата седмица председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер призова да се изключи управляващата унгарска партия "Фидес" от Европейската народна партия заради антиимигрантска риторика.

De Telegraaf цитира Тимерманс, който е коментирал, че е "трябвало да очаква такава враждебност от управляващата партия и поддържащите медии".

"Странно е да имаш такова преживяване в страна членка на ЕС", отбеляза той.

Брюксел обвини Орбан в разгласяване на конспиративни теории

Брюксел обвини Орбан в разгласяване на конспиративни теории

Откривайки нов фронт срещу Брюксел няколко месеца преди европейските избори