Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че мечтае след приключването на президентския си мандат да представлява страната в Европейския парламент.

В изказване на младежки форум, държавният глава отбелязва, че все още няма такава възможност, тъй като страната не е член на ЕС, съобщава ТАСС.

"Когато хората ме питат какво искам да работя след мандата като президентски, бих казал, че за мен има една достойна работа, за която мечтая, да бъда член на Европейския парламент от Украйна", коментира Порошенко. В този контекст, той отново подчертава важността на бързото влизане на Украйна в ЕС и НАТО.

Украйна обвини Русия в намеса в президентските избори

Украйна обвини Русия в намеса в президентските избори

Москва се намесва в изборния процес на страната чрез изграждането на незаконни структури

Миналата седмица Порошенко подписа изменения в Конституцията на страната, в която сега се съдържат формулировките на "европейската идентичност на украинския народ и необратимостта на европейския и евроатлантическия курс на Украйна".

В същото време в правомощията на самия президент е вписана клауза, според която той става "гарант за осъществяването на стратегическия курс на държавата за придобиване на пълноправно членство в Европейския съюз и НАТО".

Порошенко използва идеята за присъединяване на Украйна към ЕС и НАТО като лозунг по време на предизборната кампания в страната. Следващите президентски избори в Украйна са на 31 март.

Комик води в допитванията за президентските избори в Украйна

Комик води в допитванията за президентските избори в Украйна

Явно и на украинците са ми "додеяли" старите политически лица