Телевизията на руското военно министерство "Звезда" публикува видео на почетния екскорт на самолета на руския военен министър Сергей Шойгу от изтребители на военновъздушните сили на Сърбия.

На кадрите се вижда как групата изтребители МиГ-29 ескортира самолета, в който се намира руския министър на отбраната, до самия Белград.

Руският военен министър пристигна в Сърбия днес на работно посещение, по време на което ще се срещне със сръбския си колега Александър Вулин, за да обсъдят военнотехническото сътрудничество, а също и сигурността в региона на Балканите.

Освен това Шойгу ще вземе участие в церемонията по полагане на възпоменателна капсула на мястото на издигането на скулптурната и архитектурна композиция "Вечния огън".

По-рано президентът на Сърбия Александър Вучич отбеляза, че очаква посещението на руския военен министър, който трябвало да "донесе нещо важно" в Белград. Според източници, цитирани от руските медии, най-вероятно става въпрос за доставката на зенитни ракетно-артилерийски системи "Панцир-С1".