Ръководителят на частната военна компания Вагнер" Евгений Пригожин обяснява, че украинската армия редовно използва химикали срещу руската - различни фосфорни съединения, отровни вещества в прахообразна и газова форма. Те ги хвърлят с боеприпаси, дронове и други средства - какви обаче Пригожин не казва и във всеки случай не замесва гълъбите, с които, според руската пропаганда, се готвеше покушение срещу руския народ в началото на войната.

Коментарът си Евгений Пригожин прави, както посочва пресслужбата му, в отговор на въпроси на българската информационна агенция News Front*. Предстои да се види какъв материал ще публикува тази "агенция", която между другото разпространява инициативата за писма на деца до руски войници на фронта. Пълните им въпроси към Пригожин не публикуваме, тъй като ги считаме не за въпроси, а за коментари с инсинуации.

По-подробно Пригожин говори за употребата на химикали и лекарства от украинските войници. Той посочва, че почти 50% от убитите войници на фронта (украинските, бел.ред.) носят в себе си различни хапчета, соли, амфетамин и др. Те масово използват психотропни вещества, които им позволяват да понижават прага на болката и намаляват степента на страх, коментира Пригожин очевидно с някакъв укор.

Също така разказва и за пленен украински войник, който им разказал за експерименти, които чужди "куратори" правят върху украинските войници, понижавайки им прага на болка и в опит да се създаде т.нар. "универсален войник" с помощта на медикаменти. Пригожин обещава и видео.

ISW: Кадиров изостави Пригожин в атаката му срещу руските висши военни

ISW: Кадиров изостави Пригожин в атаката му срещу руските висши военни

Продължават ударите срещу цивилни лица и важни обекти в Украйна

*news-front.info, откъдето задават въпросите към Пригожин, всъщност е руски информационен сайт списван и на български език, установен като един от тези, които разпространяват фалшиви новини в България от Европейската служба за външна информация. Сайтът има регистрация в РФ и следите му водят към Крим и Донбас. Българските граждани, които работят за сайта, участват като организатори на други инициативи на Русия у нас, като "Безсмъртния полк", протести срещу НАТО, както и посещението на "Нощните вълци".