Президентът на Русия Владимир Путин няма да проведе традиционната среща с бизнеса, обяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от "Свободна Европа". Песков не посочва каква е причината за отмяната на събитието, което се провежда всяка година по това време. По-рано беше отменена и ежегодната пряка линия на Путин, при която той отговаряше на въпроси.

През септември изданието "Проект" писа, че всички руски чиновници и официални лица, които се срещат с президента на Русия, задължително преминават двуседмична изолация, за да ги допуснат до него. Това важи и за министрите, и за представителите на бизнеса.

Тогава Песков отказа да коментира темата пред "Проект". По-късно той заяви, че част от посетителите преминават двуседмична карантина, а друга част не.

68-годишният Путин, по официална информация, не е боледувал от COVID-19 и не е ваксиниран. Той заяви, че не се е имунизирал с руската ваксина "Спутник V", като коментира, че възрастта му е неподходяща, за да се подложи на манипулацията. Наскоро обаче руските здравни власти одобриха ваксината за хора над 60 г.

Историкът Валерий Соловей: Путин си отива до месеци, Русия изгуби остатъците от репутация

Историкът Валерий Соловей: Путин си отива до месеци, Русия изгуби остатъците от репутация

Навални е тровен три пъти...

В предходните години руският президент се срещаше с бизнесмени в дните преди Нова година. На срещата в Кремъл през 2019 г. участваха милиардерите Михаил Гуцериев, Михаил Прохоров и Михаил Фридман, Генадий Тимченко, Владимир Потанин и председателят на управата на "Роснефт" Игор Сечин. Обикновено предмет на разговорите е ситуацията в икономиката, но в през миналата година, според източници на Forbes, "Путин удиви всички с фокусирането си върху историческия материал от началото на Втората световна война".