Бившият президент на САЩ и фаворит за номинация на републиканците Доналд Тръмп е изключил бизнесмена Вивек Рамасвами от списъка си с кандидати за поста вицепрезидент. Това съобщава Bloomberg в понеделник, като се позовава на източници.

Според тяхната информация, Тръмп вече лично е информирал Рамасвами за решението си.

Тръмп обаче обмисля Рамасвами за поста министър на вътрешната сигурност. Тръмп го смята за идеален кандидат за тази позиция, тъй като Рамасвами, като син на имигрант, ще може да "неутрализира критиките" относно радикалните мерки в борбата срещу нелегалните мигранти.

Тръмп: Имигрантите "тровят кръвта на нашата държава"

Тръмп: Имигрантите "тровят кръвта на нашата държава"

Нови нападки от бившия президент срещу Байдън

Напоследък Тръмп е провел много срещи, за да избере администрацията си. 

Лоялност, идеологическа съвместимост, както обществена подкрепа са показателите, по които оценява възможните избори, според хора, запознати с процеса, които говорят при условие за анонимност.

Сред тези, които са впечатлили екипа му за евентуални роли в кабинета, са друг бивш основен враг на Републиканската партия, губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм, както и конгресменът Елиз Стефаник и бившият търговски представител на САЩ Робърт Лайтхайзър.

Припомняме, че Тръмп вече получи необходимия брой делегатски гласове, за да стане кандидат на републиканците за президент на САЩ.

Сегашният американски лидер Джо Байдън също си осигури подкрепата на достатъчен брой делегати от Демократическата партия.

Така битката очаквано ще се развие между същите кандидати като преди четири години, когато Байдън победи Тръмп, който се бореше за преизбиране на най-високия държавен пост. Президентските избори в САЩ ще се проведат на 5 ноември.

Предлагат на Тръмп жени или чернокожи мъже за вицепрезидент

Предлагат на Тръмп жени или чернокожи мъже за вицепрезидент

Търси се кандидат, който да обедини повече групи избиратели