Украинските военни продължават да противодействат решително на опитите на врага да навлезе дълбоко в украинска територия. От началото на деня, 17 юли, до 22:00 ч. на фронта са регистрирани 118 военни сблъсъка.

Това съобщават от Генералния щаб на ВСУ. Отбелязва се, че врагът е съсредоточил усилията си в направленията Покровск и Торецк - към 22:00 ч. в двете направления са се случили 24 военни сблъсъка.

По този начин на Торецкото направление всички усилия на противника са насочени към районите на Северний и Ню Йорк. В същото време на Покровското направление руските нашественици съсредоточиха усилията си в района на Новоалександривка и Новоселовка Първа.

"Врагът плати скъпо за днешната си дейност. Според ревизираната информация руският агресор е загубил общо 304 души, които са убити и ранени. Унищожени са БТР и БМП на окупаторите, едно оръдие, четири мотоциклета, МТ-ЛБ и пет автомобила.

Освен това са нанесени значителни щети на още осем артилерийски системи, едно БМП и 15 превозни средства", информира Генералният щаб.

В същото време в Харковското направление към 22:00 ч. са отблъснати 16 вражески атаки. От тях 11 - в района на Глубокое, а други - в района на Волчанск. Отбелязва се, че нападателите са загубили 94 убити и ранени военнослужещи. Освен това са унищожени и повредени 13 артилерийски системи, четири автомобила, една бойна бронирана машина и две единици специална техника.

В Купянското направление Силите за отбрана отблъснаха 10 атаки на окупаторите в районите на Песчаное, Берестовое, Андреевка и Синкивка. В Лиманското направление бяха регистрирани шест неуспешни опита на противника да настъпи в направленията Грековка, Макеевка, Тернов и Торское.

"На Северското направление окупаторите претърпяха загуби при седем опита да щурмуват нашите позиции край Верхнекаменское, Раздоловка и Вемка. На Краматорското направление общият брой на опитите на противника да подобри тактическата позиция нарасна на четири. Продължават сраженията край Андреевка, други атаки бяха отблъснати. Ситуацията се контролира", - се посочва в съобщението.

На Кураховското направление са извършени 12 вражески атаки край Георгиевка, Парасковиевка и Красногоровка. На направлението е имало три военни сблъсъка.

Defense Express: Май Русия била струпала по-големи военни запаси от смятаното

Defense Express: Май Русия била струпала по-големи военни запаси от смятаното

Ревизия на оценките на разузнаването