Президентът на Грузия Михаил Саакашвили е патологичен случайза грузинския народ, каза руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости.

Президентът Саакашвили е патологичен случай изпълнен с аномалии, на фона на грузинския народ, което вреди на грузинското общество", каза Лавров по време на среща с южнокорейския си колега Ким Сунг-Хуан в Москва.

Но както каза и по-рано президентът Медведев, ние не асоциираме грузинския народ с тази персона и сме готови да развиваме бизнес, полезен и за двете страни, като изключим разбира се Саакашвили", допълни още руският министър.

Миналата седмица руският президент заяви, че той „ няма да забрави" вината на Саакашвили за убитите мирни руски граждани в конфликта между двете страни на 8 август 2008г. Той също каза, че подкрепя идеята за международен трибунал срещу президента на Грузия.

Администрацията на грузинския президент бързо отговори на нападките на Медведев, че той обяснява с цинизъм „етническото прочистване и окупация от страна на Руската федерация срещу грузинския народ".

Руско-грузинската война не е свършила от страна на Русия, защото аз не мога да потвърдя, че тя признава мирните спогодби и официално иска да отхвърли нашето правителство", каза президентът на Грузия в интервю за московското радио „Ехо".

Припомняме, Русия се намеси през август 2008 година, след като грузински части нахлуха в Южна Осетия.