Руските системи за противовъздушна отбрана (ПВО) унищожиха 26 украински безпилотни летателни апарата (БПЛА) над Брянска, Белгородска и Курска области. Това съобщава в неделя ТАСС, като цитира изявление на руското министерство на отбраната.

"На 27 октомври от 15:00 до 19:30 часа московско време опитите на киевския режим за извършване на терористични атаки с помощта на БПЛА срещу обекти на територията на Руската федерация бяха свалени 22 украински системи за противовъздушна отбрана безпилотни летателни апарати над територията на Брянска област, три - над територията на Белгородска област, един - над територията на Курска област", ​​казаха от ведомството.

Украйна: Първите севернокорейски войски, обучени в Русия, вече са в Курска област

Украйна: Първите севернокорейски войски, обучени в Русия, вече са в Курска област

Нов развой във войната

Припомняме, че Брянска, Белгородска и Курска са най-често атакуваните руски области. 

Службата за военно разузнаване на Украйна заяви, че първите севернокорейски части, обучени в Русия, са разположени в района на Курск - руска гранична зона, където украинските сили организираха голяма офанзива през август.

Отбеляза се, че общо около 12 000 севернокорейски войници, включително 500 офицери и трима генерали, вече са в Русия и обучението се провежда в пет военни бази.

Руски войски са напреднали край три източни украински града, приближавайки се към стратегическия град Покровск. 

Руски сили атакуват Селидово вече седмица, а превземането му би отворило път за настъпление към логистичния център Покровск, разположен на 20 км северозападно, съобщи руското издание SHOT, добавяйки, че Москва вече контролира 80% от града. Назначеният от Русия губернатор на Донецката област Денис Пушилин съобщи, че руският флаг се вее на покрива на сграда в близкия град Горняк, на около 14 км южно от Селидово, според държавната агенция РИА.

Руснаците издирват повече от хиляда жители на Курска област след настъплението на Украйна

Руснаците издирват повече от хиляда жители на Курска област след настъплението на Украйна

Над 112 хиляди души са евакуирани от областта

Според украинските власти от началото на войната Русия е разселила от завзетите от нея територии на Украйна от 3 до 5 милиона души, от които 19,5 хиляди са деца.