TikTok обяви, че спира предаването на живо в Русия и ограничава качването на нови видеоклипове в отговор на новия закон на Русия, който заплашва затвор до 15 години за разпространение на "фалшиви новини", съобщи АП.

Нашият най-голям приоритет е безопасността на нашите служители и нашите потребители и в светлината на новия руски закон за "фалшивите новини", ние нямаме друг избор освен да спрем предаването на живо и новото съдържание към нашата видео услуга в Русия, докато преглеждаме последствията от този закон.

Русия предупреди Прибалтика срещу антируската политика

Русия предупреди Прибалтика срещу антируската политика

Ще се търси отговорност, закани се Мария Захарова

Нашата услуга за съобщения в приложението няма да бъде засегната. Ще продължим да оценяваме променящите се обстоятелства в Русия, за да определим кога можем напълно да възобновим услугите си, като безопасността е наш основен приоритет, посочват от TikTok.

Facebook забранява рекламата на руски медии в целия свят

Facebook забранява рекламата на руски медии в целия свят

Русия ограничи достъпа до Facebook и обвини компанията в нарушаване на права и свободи

Законът за "фалшивите новини" вече имаше широко разпространени последици. Би Би Си, Canadian Broadcasting Company и Bloomberg News заявиха в петък, че техните журналисти спират работата. CNN, CBS News и ABC News спряха излъчването си в Русия, а други новинарски организации временно спряха да публикуват авторски материали от своите журналисти в Русия, съобщи в. "Гардиън".

Вълна от блокирани опозиционни медии в Русия

Вълна от блокирани опозиционни медии в Русия

Руският медиен обяви своеобразна война на "фалшивите новини"

Русия също блокира изцяло Facebook в петък като знак за отмъщение към социалната платформа, която преди това ограничи материали от държавните медии на Русия.