Бившият президент на Съединените щати Доналд Тръмп беше признат за виновен по делото за порно звездата Сторми Даниълс , предаде АФП.

Агенцията припомня, че в този съдебен процес бяха повдигнати срещу Доналд Тръмп обвинения в 34 случая на фалшифициране на бизнес документи от първа степен, свързани с плащания, направени за купуването на мълчанието на актрисата от филми за възрастни Сторми Даниълс за нейните предполагаеми срещи с бившия държавен глава.

Съдията от Върховния съд на Ню Йорк Хуан Мерчан попита съдебните заседатели дали намират Доналд Тръмп за виновен по всички 34 обвинения, на което те отговориха положително.

След това екипът на бившия президент заяви, че иска цялото жури да бъде анкетирано, което означава, че членовете му трябва да потвърдят присъдата си независимо един от друг.

Съдия Мерчан определи датата 11 юли за произнасянето на присъдата.

Бившият адвокат на Тръмп подложен на кръстосан разпит

Бившият адвокат на Тръмп подложен на кръстосан разпит

Целта на защитата на Тръмп бе да представят Коен като ядосан бивш служител, който клевети

След като напусна съдебната зала, Тръмп разговаря с пресата и определи решението като "фалшифицирано" и "направено от администрацията на [президента Джо] Байдън". Той също така обвини съдия Хуан Мерчан, че е "подкрепян" от милиардера и управител на хедж фонд Джордж Сорос.

"Ще продължим да се борим и ще спечелим", закани се бившият президент.

"Това беше фалшифициран, позорен процес. Истинската присъда ще бъде произнесена на 5 ноември от народа. И те знаят какво се случи тук, и всички знаят какво се случи тук", каза Тръмп.

Доналд Тръмп настоя, че е "много невинен човек", след като беше признат за виновен по 34 обвинения за фалшифициране на бизнес документи от първа степен пред Върховния съд на Ню Йорк.

Проноактрисата твърди, че е преспала с Тръмп преди повече от десетилетие.

Американският лидер отрича, но неговият бивш адвокат Майкъл Коен се призна за виновен, че е извършил финансови нарушения по време на предизборната кампания, свързани с предоставянето на 130 000 долара на Даниълс преди президентските избори през ноември 2016 г., за да мълчи за сношенията си с Тръмп.

Сторми Даниълс твърди, че е спала с Тръмп по време на голф турнир на езерото Тахо през 2006 г. В този период Мелания ражда Барън - най-малкият син на президента на САЩ.