Вашингтон и Сеул ще отвърнат на последните провокации на Северна Корея "отговорно и решително". Това заяви пратеникът на САЩ за Северна Корея Сун Ким, който днес пристигна в Сеул за преговори с южнокорейските власти за отговор на зачестилите ракетни изпитания на Пхенян на фона на опасенията за възможно подновяване на севернокорейските ядрени опити.

Споделяме опасенията на Южна Корея относно ескалиращите действия на Северна Корея и ще продължим да работим в тясно сътрудничество, за да отвърнем отговорно и решително на провокативните действия на Северна Корея, подчерта той.

Ким Чен Ун: Северна Корея ще продължи да развива ударните си способности

Ким Чен Ун: Северна Корея ще продължи да развива ударните си способности

Севернокорейският лидер заяви, че силите му за самоотбрана не могат да се разменят, нито да бъдат купени с нищо

По думи на Сун Ким посещението му в страната демонстрира "силен ангажимент за защита на сигурността на Съединените щати и, разбира се, на нашите съюзници".

Вчера стана ясно, че Северна Корея е провела пореден ракетен тест през последната седмица. Лидерът Ким Чен-ун е наблюдавал успешно изстрелване на нов тип оръжие, използвано с цел укрепване на "тактическата ядрена операция" на страната.

Посещението на Сун и неговия заместник Джун Пак в Южна Корея ще продължи пет дни. Пристигането им съвпада с началото на годишни съвместни учения на американските и южнокорейските въоръжени сили, отбелязва "Ройтерс".

Ким Чен-ун се хвали с новата си ракета като в Top Gun

Ким Чен-ун се хвали с новата си ракета като в Top Gun

Забавен каданс, саундтрак вдъхновен от 80-те години на миналия век и щастлив Top Kim