Един от обвиняемите сътрудници на бившия американски президент Доналд Тръмп се призна за виновен по пет обвинения в делото за намеса в изборите през 2020 г. в щата Джорджия, съобщава CNN.

Скот Хол е първият обвиняем по делото, заведено от окръжната прокуратура на окръг Фултън, който е сключил споразумение за признаване на вината с прокурорите.

Той беше обвинен за незаконен достъп до данни на гласоподаватели и машини за преброяване на бюлетините в избирателната служба на 7 януари 2021 г.

Той прекара часове в ограничена зона на избирателната служба, когато системите за гласуване бяха ударени, което беше свързано с усилията на про-Тръмп теоретици на конспирацията да открият измама на гласоподавателите. Хол е заснет от видеокамера за наблюдение в офиса в деня на пробива. Той свидетелства пред специалното голямо жури по делото и призна, че е получил достъп до машина за гласуване.

Споразумението, вписано във Върховния съд на окръг Фултън в петък следобед, препоръчва присъда от пет години условно.

Тръмп признат за виновен по дело за бизнес измами

Тръмп признат за виновен по дело за бизнес измами

По времето на сделките му с недвижими имоти

Припомняме, че това е само едно от делата, в които бе замесен Тръмп. Бившият президент лично е съден по редица от тях, като вече бе признат за виновен за сексуално посегателство и клевета срещу журналистка, както и по дело за бизнес измами за търговия с недвижими имоти. 

Разследван бе за изборно вмешателство, незаконно съхранение на класифицирани документи, както и платен подкуп на порнозвезда, която да мълчи за отношенията им.

Въпреки това, той е фаворит на републиканците за президентските избори през 2024 г.

Въпреки че е изправен пред четири процеса, Тръмп сподели, че не го преследват кошмари за това как се оказва в затвора.

Какви са плановете на Тръмп, ако се върне в Белия дом?

Какви са плановете на Тръмп, ако се върне в Белия дом?

Тръмп не се притеснява, че ще влезе в затвора

Тръмп заяви, че според него ефективните осъдителни присъди на някои от метежниците, участвали в щурма на Капитолия в началото на 2021 г., са несправедливи.

Ако спечели през 2024 г., Тръмп няма да се кандидатира за трети мандат. 22-рата поправка в Конституцията ограничава президентите до два четиригодишни мандата. До това решение се стигна, след като бившият президент Франклин Рузвелт беше избиран за четири мандата.