В Киев и някои региони на Украйна е обявена въздушна тревога. Това показват данните на официалния ресурс за сигнализиране на граждани.

Предупрежденията са в сила в Днепропетровска, Киевска, Кировоградска, Николаевска, Одеска, Полтавска, Сумска, Харковска, Черкаска и Черниговска области, както и в контролираните от Киев райони на ДНР, Запорожка и Херсонска области.

Според изданието "Вести", експлозии са прозвучали в Кривой Рог и Харков.

През нощта руската армия изстреля няколко ракети и безпилотни самолети камикадзе по цели в Украйна. За взривове се съобщава от Харков, Кривой Рих и в Одеска област. Говорителят на Оперативното командване "Юг" на украинските въоръжени сили заяви, че е единият дрон е попаднал в целта и че са свалени три дрона.

Към 7.00 часа въздушната тревога е отменена.

Украйна обяви частичен успех в боевете на юг, но тежки сражения на изток

Украйна обяви частичен успех в боевете на юг, но тежки сражения на изток

Украинските сили настъпват към Мелитопол и Бердянск

Припомняме, че в сряда продължиха тежките боеве в Украйна. 

Киев обяви частичен успех в боевете на юг, но тежки сражения на изток. Това бе потвърдено от Генералния щаб на въоръжените сили и след това от президента Володимир Зеленски. 

Във вторник, Украйна обяви, че е превзела осем села за две седмици от началото на контранастъплението в окупирания юг, но силите на Кремъл се опитват да си възвърнат инициативата на изток чрез засилване на атаките.

Всяка от двете воюващи страни твърди, че другата е претърпяла големи загуби от началото на контранастъплението. Самите Москва и Киев рядко коментират собствените си загуби.

ISW: И Шойгу призна, че Украйна е в настъпление от 4 юни

ISW: И Шойгу призна, че Украйна е в настъпление от 4 юни

Киев държи инициативата на две направления на фронта