Кандидатът на Републиканската партия за Белия дом Доналд Тръмп ухажва привържениците на оръжията на годишната среща на тяхното влиятелно лоби - НРА, в Далас (Тексас).

Това предаде АФП.

Агенцията отбелязва, че това става в разгара на кампанията му, която включва обиди срещу Джо Байдън и фалшивата теория, че изборите през 2020 г. са били откраднати от демократите.

Между две изслушвания по наказателния му процес в Ню Йорк бившият президент на Съединените щати (2017-2021 г.) и кандидат на републиканците се възползва от уикенда, за да агитира пред най-ревностните поддръжници на правото на притежаване на огнестрелно оръжие, залегнало във втората поправка на Конституцията на САЩ.

В следобедните часове той говори на годишния форум на лидерите на Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA) в Далас (Тексас).

77-годишният бивш президент републиканец има специални отношения с Националната асоциация на притежателите на огнестрелни оръжия (NRA), която му плати десетки милиони долари за победната му кампания през 2016 г.

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Тръмп обвини Байдън в авторитарно управление на администрацията

Въпреки че самият той е получавал същите обвинения

Докато Джо Байдън обещава да предприеме действия за забрана на полуавтоматичните пушки, които се използват при най-смъртоносните убийства, Доналд Тръмп обещава запазване на статуквото и иска отново да бъде кандидатът на притежателите на оръжия в Белия дом.

"Демократите искат да им отнемат оръжията и ще ги отнемат", каза Тръмп в петък в Минесота.

"Президентът Байдън и аз ще продължим да се противопоставяме на оръжейното лоби, за да запазим сигурността на американците, докато Доналд Тръмп ще продължи да жертва сигурността на нашите деца и нашите общности, за да задоволи собствените си специални интереси", отговори вицепрезидентът Камала Харис.

Камала Харис прие дебат срещу вицепрезидента на Тръмп

Камала Харис прие дебат срещу вицепрезидента на Тръмп

Веднага, след като републиканците обявят официално кандидата си

В събота Джо Байдън замина за щата Джорджия, който той спечели с малко през 2020 г., по-специално за да агитира сред афроамериканските избиратели, които са от решаващо значение за победата му през 2020 г. В неделя той ще направи обръщение към студентите в Морхаус, известен университет за чернокожата американска общност.

Обръщението на Доналд Тръмп към НРА идва в труден момент за асоциацията.

Байдън подписа за забрана на руския обогатен уран

Байдън подписа за забрана на руския обогатен уран

След 90 дни ограниченията върху доставките на горивото за реактора ще влязат в сила

Тя загуби емблематичния си президент Уейн Лапиер, който подаде оставка през януари преди гражданския си процес в Ню Йорк, където беше признат за виновен от съдебното жури в корупция и лошо управление, с финансово обезщетение от над 4,3 млн. долара.